Accueil
Aimé CESAIRE
Frantz FANON
Paulette NARDAL
René MENIL
Edouard GLISSANT
Suzanne CESAIRE
Jean BERNABE
Guy CABORT MASSON
Vincent PLACOLY
Derek WALCOTT
Price MARS
Jacques ROUMAIN
Guy TIROLIEN
Jacques-Stephen ALEXIS
Sonny RUPAIRE
Georges GRATIANT
Marie VIEUX-CHAUVET
Léon-Gontran DAMAS
Firmin ANTENOR
Edouard Jacques MAUNICK
Saint-John PERSE
Maximilien LAROCHE
Aude-Emmanuelle HOAREAU
Georges MAUVOIS
Marcel MANVILLE
Daniel HONORE
Alain ANSELIN
Jacques COURSIL

MAXETTE OLSSON FYLLER 60 ÅR

MAXETTE OLSSON FYLLER 60 ÅR

0 år fyller i morgon Maxette Olsson, Stockholm. Hon drev under 1980-talet en klädbutik i Sundsvall där hon sålde senaste konfektion från Paris. För några år sedan blev hon uppmärksammad då hon gjorde reklam för Ikeas kök och garderober.

Maxette kommer ursprungligen från Basse-Terre på ön Guadaloupe i Västindien. Som 16-åring flyttade hon till Paris för att plugga. 17 år gammal blev hon gravid och fick sonen Franck. I slutet av 1970-talet flyttade hon till Sverige och Sundsvall. Förutom att driva sin exklusiva klädbutik höll hon i modevisningar för Röda Korset och Rädda Barnen, anordnade kurs i franska för pensionärer, fixade konstutställningar och mycket annat.

1989 lämnade hon Sundsvall för Stockholm tillsammans med maken Malte. I samband med flytten fokuserade hon mer på sitt författande. Hon har bland annat gett ut en bok om Alexander och Chantal Lindström.

Maxette Olsson kan beskrivas som ett färgstarkt energiknippe som älskar att skratta. Ett projekt hon ägnar sig åt i dag är radiosändningar i Stockholms närradio. Födelsedagen tillbringar hon i Sundsvall, som konferencier på Våningen. I slutet av mars tänker hon fira med fest.

Connexion utilisateur

CAPTCHA
Cette question sert à vérifier si vous êtes un visiteur humain afin d'éviter les soumissions automatisées spam.

Pages